úterý 12. února 2008

Cestovatelský deníček

Milý deníčku,

...proč si vlastně něco takového nepíšu? O to snažší by teď bylo vystihnout ty nejlepší a hlavně zábavný okamžiky výletu po Evropě. Ale jen nadšence by bavilo psát něco na koleni v autobuse,když si může dát šlofíka.

Jak to všechno popsat, asi nepotlačím svoji náturu a půjdu na to metodologicky. Jenže jak to seskupit? Podle zemí? Podle témat? Podle čeho sakra????

Tak asi z toho udělám příběh na pokračováni podle české metody plácání páty přes devátý, co mě dřív napadne...

Nespoléhejte na to, že ostatní budou mít foťák: i malá Maďarka, co vám s neustálým focením lezla o prázdninách na nervy zapomene dobít baterky, sestřenice ho poleje alkoholem, Slovenka ho má též rozbitý, takže ve finále žádná nová Facebook profile foto a žádná nová alba na chlubení, při kterých by Fb pseudo kamarádi zelenali žárlivostí, kamarádi co na Fb jsou, mohli dávat komentáře a maminky a babičky mohly mapovat cesty dcérenky.

Nespoléhejte na nedochvilnost Španělů, hlavně o půl šesté ráno, když čekáte na bus na letiště. Cliché by vás mohlo stát víc než mých 22 eur, Granada je v podstatě ješte levný město.

Nespoléhejte na upřímnost a dobrou vůli taxikářů načerno, oberou vás do posledního centu a kvůli těm pár librám, by vás klidně i přejeli. To be continued...

A hlavně nespoléhejte, že přijedete zdraví, když odjíždíte s nepěkným kašlem. A když potřebjete diagnostikovat nemoc, ozvěte se miss Pseudointelektuálce. Ano, zánět průdušek může být i bez teplot, stačilo jí jedno zachrchlání, kdežto medikovi z Dundee půl hodiny a to si mě ani neposlechl!!!

Ano, "zase" nemocná, k tomu skoro bez fotek, ale i tak to stálo za to, však se ještě dočtete.

Žádné komentáře: